Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens τάσσεται στο δικό του πόρισμα -που δημοσιοποίησε το βράδυ της Πέμπτης- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δηλώνει ωστόσο απαισιόδοξος ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, ενώ επιτίθεται στα δύο κόμματα εξουσίας κατηγορώντας τα για προσπάθεια συγκάλυψης, «παρασκηνιακές συνεννοήσεις» και έλλειψη βούλησης «να βγάλουν τους σκελετούς από τα ντουλάπια τους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αναφερθεί σε ονόματα, επιφυλασσόμενος να πει τη γνώμη του στην Ολομέλεια της Βουλής, σεβόμενος, όπως λέει, την σοβαρότητα του θέματος αλλά και το ρόλο του και αρνούμενος να συμπράξει «σε πρακτικές που εκφυλίζουν το κύρος των θεσμών και προσώπων, προσθέτοντας στο άγος των σκανδάλων και το άγος του ακραίου κυνισμού και της αναξιοπιστίας».

Αιτιολογώντας ο κ. Παπαδημούλης την καταψήφιση του πορισματικού κειμένου της πλειοψηφίας, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι «αποσιωπά κρίσιμα γεγονότα, στοιχεία και μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή, αγνοεί και παρακάμπτει υλικό ενώ σε κρίσιμα σημεία εμπεριέχει υποκειμενικά στοιχεία και επιλεκτικές εκτιμήσεις που υπηρετούν σκοπιμότητες».

Ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «στο χρονικό μιας προαναγγελθείσας συγκάλυψης» και κάνει λόγο «για το κορυφαίο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών» στο οποίο είναι αναμεμειγμένα, «όχι μόνο τα πολιτικά πρόσωπα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και τα ταμεία των δύο κομμάτων εξουσίας».

«Δυστυχώς και αυτό το μεγάλο σκάνδαλο πάει όπως και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, για συγκάλυψη και παραγραφή. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ σε ηγετικό επίπεδο, έδειξαν έμπρακτα την πολιτική βούληση να κρεμάσουν στο τσιγκέλι τους υπεύθυνους και να ψάξουν τους σκελετούς που έχουν στα ντουλάπια τους», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Πιεσμένη από την άσχημη οικονομικοπολιτική συγκυρία η κυβερνητική πλειψοηφία προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε εύρημα προκειμένου να ισορροπήσει τη «ζυγαριά» των εντυπώσεων που αυτή τη στιγμή γέρνει σε βάρος της. Και η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ότι μπορεί για να αποσείσει τις δικές της υπαρκτές και μεγάλες ευθύνες».

Τέλος, ο κ Παπαδημούλης υπογραμμίζει: «Στο σκάνδαλο της Siemens, στην Εξεταστική Επιτροπή, έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα δεκάδες ονόματα πολιτικών προσώπων, υπουργών και πρώην υπουργών. Αρκετοί έχουν εμπλοκή και ανάμειξη στην υπογραφή και διαχείριση συμβάσεων. Άλλοι είχαν καταγραφεί στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου, άλλοι εμπλέκονται σε αγορές, κοινωνικές επαφές και παροχές δημοσίων σχέσεων. Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν πολλά αν συνδέονταν με συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση δημοσίων καθηκόντων, που ευνόησαν τη Siemens σε επίμαχες συμβάσεις. Αυτό ακριβώς είναι που απέφυγε να αξιολογήσει ως σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή».