Μεγάλη υποχρέωση αλλά και μεγάλη τιμή χαρακτήρισε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντης Μπελέρης, την υποψηφιότητά του, μιλώντας στον Alpha.

«Ασφαλώς η υποψηφιότητά μου είναι μία μεγάλη υποχρέωση, μία μεγάλη τιμή, που μου έγινε από πλευράς του έλληνα πρωθυπουργού. Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα μου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Χειμαρριωτών, αλλά και για το σύνολο των ομογενών στην Αλβανία», ανέφερε ο Φρέντης Μπελέρης.

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτησή του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε: «Στόχος μου ήταν να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως Δημάρχου Χειμάρρας. Δεδομένου ότι το αλβανικό καθεστώς και ο κ. Ράμα ελέγχουν τη δικαιοσύνη και σχεδόν όλες τις εξουσίες στην Αλβανία, δεν μου επέτρεψαν, κάνοντας ένα πραξικόπημα, να αναλάβω τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο Χειμαρριώτικος λαός».

«Δεν σκέφτηκα να κάνω συμβιβασμό με το αλβανικό καθεστώς»

«Μου δίνει δύναμη, κουράγιο, η στήριξη του Χειμαρριώτικου λαού, τώρα η στήριξη όλων των Ελλήνων. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα μηνύματα συμπαράστασης παίρνω από πολλούς συμπατριώτες μου από όλα τα μέρη της Ελλάδας», σημείωσε. «Σε κανένα σημείο δεν σκέφτηκα να κάνω έναν συμβιβασμό με το αλβανικό καθεστώς ή να δεχτώ έκπτωση σε αυτά που πιστεύω. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και στο τέλος θα νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Φρέντη Μπελέρη, ο Έντι Ράμα τα τελευταία 11 χρόνια έχει ξεχωρίσει τους Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αλβανία «σε καλούς και κακούς, σε υποτακτικούς του και σε αυτούς που είναι αντίπαλοι. Εγώ είχα επιλέξει να είμαι αντίπαλός του, όχι από καμία ιδεολογία ή από κανένα προσωπικό συμφέρον, αλλά επειδή έβλεπα ότι όλες οι αποφάσεις του ως Πρωθυπουργού ήταν εναντίον των Χειμαρριωτών και των Ελλήνων, ντόπιων κατοίκων».

«Να πάμε τη φωνή της ελληνικής μειονότητας στην Ευρώπη»

«Η εκλογή μου στην ευρωβουλή, αν πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Θεού και, ασφαλώς, των απανταχού Ελλήνων θα μου δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα μου για τη δημοκρατία και για το κράτος δικαίου. Πρέπει να βγούμε από αυτή τη μάχη, ως ελληνισμός, περήφανοι και ελεύθεροι. Η δύναμή τους μου δίνει δύναμη να αντέξω και να πάμε τα πράγματα πιο πέρα. Να πάμε τη φωνή της ελληνικής μειονότητας στην Ευρώπη», ανέφερε ο Φρέντης Μπελέρης.