Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, γιορτάζει. Λόγω της ημέρας, έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook για τους δύο ανθρώπους που του έδωσαν το όνομά τους, τον Παπά Κώστα Μπακογιάννη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα και επιστρέφω νοερά σε αυτούς που μου έδωσαν το όνομά τους, τον Παπά Κώστα Μπακογιάννη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τους σκέπτομαι πολύ συχνά και μιλώ στα παιδιά μου γι’ αυτούς.

Δυο φαινομενικά διαφορετικοί άνθρωποι. Ο ένας από τη Βελωτά της Ευρυτανίας και ο άλλος από τα Χανιά της Κρήτης. Ο ένας υπηρέτησε τον Θεό και το ποίμνιο του στα βουνά, ο άλλος τον λαό στο νησί και σε όλη την Ελλάδα. Τους συνέδεαν όμως πολλά. Είχαν το γνώθι σαυτόν. Ειλικρινή σεβασμό και βαθιά κατανόηση για τους άλλους. Ξέρανε πως η ευαισθησία είναι δύναμη. Αγαπούσαν αυθεντικά τους ανθρώπους και τους αποδεχόντουσαν πάντοτε όπως είναι. Όλες και όλους. Είχαν ριζωμένη μέσα τους την αίσθηση της αποστολής. Με πίστη και αφοσίωση.

Και βέβαια, απολύτως γειωμένοι, λάτρευαν τους τόπους τους. Τη γη. Το λάδι, το μέλι, το σύκο, το κρασί. Κρατώ το όνομα τους και αναζητώ πάντα την έμπνευση τους. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές», γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα και επιστρέφω νοερά σε αυτούς που μου έδωσαν το όνομά τους, τον Παπά Κώστα…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης on Tuesday, May 21, 2024