Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, από υποψήφια της «ΝΙΚΗΣ» στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο στην Καβάλα, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής η «ΝΙΚΗ» με ανακοίνωσή της καταδικάζει το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το, «αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη», ενώ τονίζει ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της υποψήφιας του κόμματος και παραπέμπεται στο πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής.

«Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη. Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη. Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό.

Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν.

Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Καταδικάζει η ΝΔ

Το περιστατικό καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία με σχετική της ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι «συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την πίστη και τη θρησκεία».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.

Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την πίστη και τη θρησκεία.
Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν την ίδια την δημοκρατία

«Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών», τονίζει το κόμμα της «Κουμουνδούρου».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.

Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία».

Νέα Αριστερά: Τέτοια περιστατικά επιβεβαιώνουν τη θέση μας για χωρισμό κράτους – εκκλησία

Την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει και η Νέα Αριστερά, τονίζοντας πως αντίστοιχα περιστατικά επιβεβαιώνουν τη θέση της για χωρισμό κράτους και εκκλησίας.

«Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη σε εκκλησία της εκλογικής της περιφέρειας από υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές με το κόμμα «Νίκη».

Περιστατικά σαν αυτό, αλλά και η στάση της ίδιας της Εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους – εκκλησίας.

Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Για να μπει φραγμός στη θρησκοληψία και στη δράση εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών μηχανισμών με πολιτικές στοχεύσεις».