Ο διατελέσας υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, απένειμε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στις πρωτοβουλίες της για την κατεύθυνση του περιβάλλοντος με αιχμή την παραγωγή «πράσινης» -καθαρής- ενέργειας, καθώς και για την υποδειγματική διοργάνωση του 9ου «Our Ocean Conference».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της χώρας και επί σειρά ετών γερουσιαστής με μεγάλη επιρροή στο Καπιτώλιο, κατά την απογευματινή ομιλία του στη διεθνή διάσκεψη τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχετε επιτύχει ένα απίστευτο ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά μόνο από ανανεώσιμες πηγές για μεγάλο χρονικό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι», τόνισε ο Τζον Κέρι – ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους στον τομέα του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο- απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη, παράλληλα, για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

«Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας», επισήμανε ο Τζον Κέρι ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη διοργάνωση της 9ης διεθνούς διάσκεψης για τον Ωκεανό, το αποτύπωμα της οποίας, όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό: αναλήφθηκαν 400 δεσμεύσεις, συνολικής αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αμερικανός αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των 9 Διεθνών Διασκέψεων για τον Ωκεανό, έχουν αναληφθεί 2.500 πρωτοβουλίες, συνολικής αξίας 138 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο σύνολο του πλανήτη. Είπε ακόμη ότι το 47% των νέων προστατευόμενων περιοχών στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα αυτής της διάσκεψης.