Νέα «κόντρα» ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, με αφορμή την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.

Αρχικά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη για ανάρτησή που είχε κάνει εκφράζοντας τη στήριξή του στο Ισραήλ και ο υπουργός της απάντησε πως «είναι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχική ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα:

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσίευση που έκανε στο Facebook ζήτησε εξηγήσεις, γράφοντας: «1. Με ποιο δικαίωμα Έλληνας υπουργός παραποιεί τη σημαία της χώρας μας με σύμβολα άλλων κρατών; 2. Η συστράτευση με το Ισραήλ εναντίον του Ιράν είναι η επίσημη θέση της χώρας μας; Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ Άμυνας, το ερώτημα είναι πολύ σοβαρό, σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία: έχετε εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη να παίρνει θέση σε έναν παρ’ ολίγον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν θεωρώντας ότι εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα; Υ.Γ. Πρώτος τοποθετήθηκε αυτός νυχτιάτικα, ΜΕΤΑ ο πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εξωτερικών, και το βράδυ συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ. Γραμμή τους δίνει;».

1.Με ποιο δικαίωμα Έλληνας υπουργός παραποιεί τη σημαία της χώρας μας με σύμβολα άλλων κρατών;2. Η συστράτευση με το…

Posted by Elena Akrita on Saturday, April 13, 2024

Γεωργιάδης: Η κυρία Έλενα Ακρίτα είναι προφανώς εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στην Έλενα Ακρίτα πως είναι εκτός γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυρία Έλενα Ακρίτα είναι προφανώς εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ. Το ΝΑΤΟ, η “Ιερά Αμυντική Συμμαχία” κατά τον Στέφανο Κασσελάκη μόλις προχθές, έχει πάρει επίσημη θέση κατά της Ιρανικής χθεσινής επιθέσεως στο Ισραήλ. Το ίδιο όλες οι Δυτικές Χώρες και η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. Φυσικά καμία παραποίηση του Εθνικού μας Συμβόλου δεν έκανα αλλά ένωσα τις δύο σημαίες όπως πολύ συχνά γίνεται για να δείχνεις την στενή σχέση δύο Χωρών. Η κα Συνάδελφος μπορεί να μην το ξέρει αλλά την Στρατηγική Σχέση Ελλάδος/Ισραήλ που οικοδόμησε η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, την σεβάστηκε και την συνέχισε και ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός. Θα ήταν περίεργο η Ελλάδα να μην ήταν στο πλάι ενός κυριάρχου Κράτους που δέχεται πυραυλική επίθεση στο έδαφός του και μάλιστα είναι και Στρατηγικός μας εταίρος. Το ερώτημα είναι μετά την ανάρτηση της κας Ακρίτα, ο Σύριζα έχει άλλη θέση; Μήπως στηρίζουν το Ιράν στην χθεσινή του επίθεση;».