Για όλα τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή αλλά και τη νέα γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Είμαστε υπέρ μιας αποτελεσματικής αστυνομίας. Ο πρόχειρος τρόπος που αντιμετώπισαν την άτυχη γυναίκα είναι χαρακτηριστικό της παθογένειας».

Αναφερόμενη στην ανάρτηση της κ. Ακρίτα υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν επεμβαίνει στην οικογενειακή ζωή του πρωθυπουργού καθώς οι σύζυγοι είναι υπόχρεοι από το νόμο για την οικογενειακή και επιχειρηματική τους κατάσταση «επομένως δεν πρόκειται για ιδιωτική ζωή αλλά για πολιτικό έλεγχο».

Αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη, κ. Τζάκρη ρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει αίτημα προανακριτικής υποστήριξε: «Παρέδωσα η ίδια στη ΝΔ το κατηγορητήριο με τις παραλείψεις του κ. Καραμανλή. Το επόμενο βήμα θα ήταν να καταθέσουμε με υπογραφές των βουλευτών μας το αίτημα, όμως δε θα το κάνουμε αν δε δεσμευθεί προηγουμένως η ΝΔ ότι θα την ψηφίσει καθώς χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών», είπε και πρόσθεσε: «Κυρίως αν συσταθεί η προανακριτική επιτροπή να δεσμευθεί ότι δε θα καλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή, όπως έγινε με την εξεταστική».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθως εξήγησε ότι αν δεν περάσει το συγκεκριμένο αίτημα της προανακριτικής θα θεωρηθεί ότι απορρίφθηκε για ουσιαστικό λόγο. «Δε θέλουμε να βλάψουμε τη διαδικασία και να γίνει όπως με τον 717 που ουσιαστικά η κυβέρνηση αθώωσε τον κ. Καραμανλή».