Με τις εξηγήσεις του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή έκλεισε ο κύκλος των ανωμοτί καταθέσεων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, σχετικά με βουλευτές καθοδηγούμενους από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα.

Ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, έδωσε εξηγήσεις ως ύποπτος με την κατηγορία ότι υπήρξε ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση των εκλογέων που ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών.

Στις ανωμοτί εξηγήσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος.

Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να σημείωσε ότι η στήριξή του στο κόμμα των Σπαρτιατων υπήρξε δημόσια και δεν εξαπάτησε κανέναν ψηφοφόρο.

Ήδη, έχουν δώσει εξηγήσεις οι 11 βουλευτές του κόμματος, η ασυλία των οποίων έχει αρθεί, για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Ο κ. Στίγκας είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής μαφιόζικες πρακτικές λέγοντας: «Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και το λέω με το θάρρος της γνώμης μου ως έλληνας πολίτης. Χρησιμοποιούν μεθόδους που παραπέμπουν σε Greek mafia και Δον Κορλεόνε που λένε σε κάποιους τι θα κάνουν, πότε θα το κάνουν και πώς θα το κάνουν».

Τα επόμενα βήματα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο Εκλογοδικείο, καθώς για το κόμμα των Σπαρτιατών εκκρεμεί η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα συμμετοχής του στη Βουλή.