«Η πίεση των εργαζομένων, των ευρωπαϊκών συνδικάτων και της ευρωπαϊκής Αριστεράς έφερε αποτέλεσμα» ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου για την έγκριση της συμφωνίας από το Συμβούλιο Απασχόλησης της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

«Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Εσθονίας υποχρεώθηκαν να αλλάξουν την ψήφο τους, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον η μειοψηφία των χωρών που απέκλειαν τη συμφωνία.

Ως Νέα Αριστερά καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που είχε συνταχθεί με τις χώρες οι οποίες απέρριπταν την υιοθέτηση της συμφωνίας.

Στηρίξαμε τα αιτήματα των ευρωπαϊκών συνδικάτων ενάντια στις πολιτικές που αρνούνται την ενίσχυση της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Γνωρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε τη συμφωνία αλλά αναγκάστηκε να την αποδεχτεί. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αταλάντευτα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κόντρα στις πολιτικές της εργασιακής επισφάλειας» τονίζει σε δήλωσή της η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς.