Στην ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά Θεσσαλονίκης.

«Γίναμε μάρτυρες ακόμα μιας τρανσοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο συμπολιτών μας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από όχλο νεαρών τραμπούκων. Το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε πολλά ακόμη εξίσου σοβαρά περιστατικά βίας που αποδεικνύουν αφενός ότι “το αυγό του φιδιού” εξακολουθεί να επωάζεται στα σπλάχνα της πόλης, αφετέρου ότι τα ζητήματα της νομοθεσίας υπέρ της ισότητας όλων των πολιτών ανεξάρτητα από φύλο και σεξουαλικό προσανατολισμό, είναι άκρως σοβαρά και επίκαιρα» αναφέρει η ανακοίνωση. 

 «Σήμερα και πριν να είναι αργά, είναι επιτακτική ανάγκη, σύσσωμη η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας αλλά και κάθε επιχείρηση αμφισβήτησης του δικαιώματος όλων των ανθρώπων να ζουν όπως αυτοί θέλουν τη ζωή τους. Η παραμικρή ανοχή σε φασιστικές επιθέσεις εναντίον μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έχει ως αποτέλεσμα θρασύτατες επιθέσεις, όπως η χθεσινή, όπου από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, παρότι η επίθεση συνέβη σε κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης». Η Νέα Αριστερά Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «το σοκ που νιώθουμε βλέποντας ανήλικα παιδιά να εκφράζονται και να δρουν με τόσο μίσος και μένος εναντίον συνανθρώπων τους, οφείλουμε να το μετατρέψουμε σε αποτρεπτική πολιτική και κοινωνική δράση». 

Η Νέα Αριστερά Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη και τους φίλους της, καθώς και όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, «σε επαγρύπνηση και σε συμμετοχή στην απογευματινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 19.00, στον τόπο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, στην πλατεία Αριστοτέλους στη συμβολή της με την λεωφόρο Νίκης. Ο αγώνας για να φτιάξουμε μια κοινωνία δίκαιη, συμπεριληπτική, ανθρώπινη, δίνεται καθημερινά παντού, από τις πλατείες και τους δρόμους μέχρι τους χώρους εργασίας, τις καθημερινές μας συζητήσεις, τη Βουλή» καταλήγει η ανακοίνωση.