Σκληρή επίθεση κατά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αναφορικά με τις δηλώσεις του περί φοιτητριών που αναζητούν sugar daddies ώστε να πληρώσουν τα πανεπιστημιακά τους δίδακτρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ο εν λόγω πολιτικός αρχηγός «προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει viral σε μια εποχή που η γελοιοποίηση έχει πέραση και οι πάσης φύσεως ιντερνετικοί και μη κλόουν αποθεώνονται».

Λίγο μετά την τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα κατά την οποία επέμεινε στις καταγγελίες για την εκπόρνευση φοιτητριών, είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές του κομμουνιστικού κόμματος: «Είναι αδιανόητα σεξιστική και απαράδεκτη η δήλωση του κ Κουτσούμπα. Είναι επίσης και αποκαλυπτική μιας βίαιης συμπεριφοράς. Μιας διαρκούς διάθεσης κανονάρχησης σαν και αυτή του κ. Λαμπρούλη όταν από το προεδρείο της Ολομέλειας μου είπε “μαζευτείτε αρκετά σας ανεχτήκαμε”».

Μάλιστα κάποια στιγμή η κα Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε ειδικότερα στις γυναίκες βουλευτές του ΚΚΕ στις οποίες είπε πως «έπρεπε να καλέσετε τον γενικό γραμματέα σας να ζητήσει συγγνώμη, είναι σημαντικό. Αν αυτά δεν τα στηλιτεύσουμε αν δεν πούμε ότι δεν μπορεί αυτά να λέγονται σήμερα και να χαρακτηρίζονται νέα παιδιά και φοιτήτριες ως αναζητούσες sugar daddies τότε δεν είμαστε άξιοι και άξιες των αγώνων που έχουν κάνει διαχρονικά οι γυναίκες. Δεν γίνεται και του ληστή ψωμί και του αστυνομικού χαμπέρι. Οι αγώνες δίνονται παλικαρίσια και κατά πρόσωπο και όχι με στοχοποίηση»