Απάντηση σε όσους πιστεύουν πως «ο Τσίπρας τελείωσε», μετά τα όσα έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επιχειρεί να δώσει ο γνωστός δημοσιογράφος και σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενό του, «ο Τσίπρας, αν και χωρίς ηγετικό ρόλο, είναι παρών. Είτε σωπαίνει είτε μιλάει – δύο φορές μετά την παραίτησή του. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με δικές του προθέσεις ή σχέδια. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι αντίπαλοι, άσπονδοι «φίλοι» αλλά και φίλοι τον αντιμετωπίζουν ως παρόντα. Οι μεν επενδύοντας ελπίδες. Οι δε, κυρίαρχοι ένθεν κακείθεν, επενδύοντας στο τέλος του τελειωμένου. Κανόνας: Του φορτώνουν τα πάντα με εξαίρεση το προπατορικό αμάρτημα – κι αυτό παίζεται. Τον Κασσελάκη αλλά και την προσπάθεια ανατροπής του, τον Παππά αλλά και την προσπάθεια να τον πλήξει, τον Πολάκη αλλά και τον παραμερισμό του, τη «στροφή στο Κέντρο» αλλά και την ανοχή στον «αριστερισμό», τον κερματισμένο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα αλλά και την «επίπλαστη ενότητα» του ΣΥΡΙΖΑ χθες».

Αναφερόμενος δε στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης, όπου για πρώτη φορά χαρακτήρισε «ατυχείς» τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Καρτερός γράφει: «Έβαλε κρίσιμα θέματα για τις πληγές του ΣΥΡΙΖΑ – θάφτηκαν κάτω από κοτρόνες για απόπειρα διχασμού. Έβαλε κρίσιμα θέματα για την κατάσταση στη χώρα και στην Αριστερά – θάφτηκαν κάτω από κοτρόνες ότι η αυτοκριτική του για κάποιους χειρισμούς, δικούς του και της κυβέρνησής του, «δείχνει» συγκεκριμένους υπουργούς του».