Σε έναν αδιάκοπο αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής για το ξήλωμα των παράνομων αφισοκολλήσεων στις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτές που διαφήμιζαν το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το κυνηγητό καλά κρατεί, καθώς μετά τη σαρωτική αποκαθήλωση των αφισών με εντολή του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά, οι άνθρωποι της Κουμουνδούρου ξεχύθηκαν και πάλι στους δρόμους για την «αναστήλωση» των αφισών, με τους ανθρώπους της περιφέρειας να πιάνουν εκ νέου δουλειά και πάει λέγοντας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη συγκομιδή της περιφέρειας από τους πιο κεντρικούς δρόμους –Συγγρού, Πειραιώς, Λ. Αθηνών, Γρ. Λαμπράκη και Π. Ράλλη– αριθμούσε περίπου 200 αφίσες.

Πάντως, πληροφορίες του Newsbeast αναφέρουν πως ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τη νομοθεσία και να βάλει οριστικό τέλος στην παράνομη αφισοκόλληση, μια εντελώς παρωχημένη στην εποχή των social media πρακτική που πέρα από τη ρύπανση του περιβάλλοντος, αποτελεί αποδεδειγμένα και κίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς αποσπά την προσοχή τους.

Ο περιφερειάρχης πάντως δεν χαρίστηκε ούτε στον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Φίλιππο Καμπούρη, ο οποίος γέμισε τους δρόμους με 406 αφίσες στις αρχές Φεβρουαρίου. Όχι μόνο ξηλώθηκαν όλες άμεσα, αλλά η «καμπάνα» ήχησε βαριά για το κόμμα, καθώς επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, που είναι και το ανώτερο προβλεπόμενο από τον νόμο. Εξίσου τσουχτερό αναμένεται να είναι το πρόστιμο που θα λάβει εντός των επομένων ημερών και η Κουμουνδούρου, όπως μαθαίνουμε, αφού και σε αυτή την περίπτωση αναρτήθηκαν εκατοντάδες αφίσες και μάλιστα σε δύο δόσεις.

«Εξαιρέσεις δεν γίνονται για κανέναν και με καμία δικαιολογία», τονίζουν οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Αττικής, προσθέτοντας ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς «δεν κάνει τα στραβά μάτια για ό,τι σχετίζεται με την εφαρμογή του νόμου και τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών».