Συνεχίζει το πολιτικό σκηνικό να είναι κατακερματισμένο με την απουσία ισχυρής αντιπολίτευσης να παραμένει ζητούμενο την ώρα που οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λάβει νέες διαστάσεις.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο «κανόνας» που έχει θέσει ο πρωθυπουργός είναι ένας: η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ γαλάζια στελέχη σχολίαζαν για τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση και τη «σφαγή» μεταξύ Τσίπρα και Κασσελάκη ότι «ο νέος κύκλος εσωστρέφειας, διχασμού και αμφισβήτησης μοιάζει αέναος στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που βλάπτει το πολιτικό σύστημα εν γένει».

Μάλιστα, σημείωναν ότι ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο που προχωρά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της η κυβέρνηση, οι αρρυθμίες στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στη Βουλή δεν βοηθούν στην υγιή αντιπαράθεση και στην ανταλλαγή ιδεών και επιχειρημάτων.

Σχολίαζαν ακόμα ότι αυτή δεν είναι άλλη μια κρίση η οποία θα τελειώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε λίγα 24ωρα, αλλά θα τραβήξει χρονικά χωρίς ουδείς να γνωρίζει την κατάληξη. Όπως και να έχει, το Μέγαρο Μαξίμου έχει μάτια κι αυτιά ανοικτά και ζητά από τα μέλη της κυβέρνησης να παραμείνουν προσηλωμένα στο έργο τους, καθώς μπορεί τη συγκεκριμένη στιγμή να τρέχουν χωρίς αντίπαλο αλλά στην πολιτική, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές η ιστορία, όλα είναι ρευστά και αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ταυτόχρονα παρακολουθούν και τις δημοσκοπήσεις και παρατηρούν ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για εκείνους παραμένει η ακρίβεια, καθώς όπως δείχνει η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis το 72% των πολιτών δηλώνει ότι έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, όσον αφορά στους χειρισμούς της για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Επίθεση σε Ανδρουλάκη

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Κι αυτό, γιατί το ΠΑΣΟΚ όπως λένε κυβερνητικά στελέχη άγεται και φέρεται προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί το πολιτικό κενό λόγω των υπαρξιακών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Η μετωπική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν μονόδρομος χθες, καθώς ενώ είχε πει ότι δεν θα στεκόταν εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, τελικά ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Νίκος Ανδρουλάκης

Έτσι, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός, ενώ στην πράξη είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» που ψάχνει «ασόβαρες δικαιολογίες». Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία από το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει το κόμμα που θα ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση στη χώρα και στα μεγάλα ζητήματα θα συμπορεύεται με την κοινωνία. Όπως εκτιμούν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, το επόμενο διάστημα και έως τον Ιούνιο το ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να κερδίσει μονάδες έστω και δημοσκοπικά θα ανεβάσει τους τόνους και θα ξαναδούμε να παίζεται το έργο της στείρας αντιπολίτευσης.