Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται από πολίτες που ζουν εντός και εκτός συνόρων οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου μέσω της επιστολικής ψήφου.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από την πλατφόρμα που άνοιξε από αυτήν την εβδομάδα, «στα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα, έχουμε πάνω από 9.300 αιτήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι χώρες από τις οποίες έχουν εγγραφεί ψηφοφόροι υπερβαίνουν τις 65 και είναι και χώρες που δεν υπήρχαν εκλογικά τμήματα στο παρελθόν όπως η Αγκόλα, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Βιετνάμ, η Γκάνα και Καζακστάν. Άρα μιλάμε για Έλληνες πολίτες οι οποίοι πιθανότατα δεν είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες διαδικασίες» όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Θυμίζουμε ότι η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο θα παραμείνει ανοιχτή για τους Έλληνες πολίτες έως τις 29 Απριλίου. Η υπουργός Εσωτερικών σχολίασε και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επιστολική ψήφο, λέγοντας ότι της προκάλεσε έκπληξη «διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που καταψήφισε την επιστολική ψήφο, και μας επιτίθεται τώρα επειδή ενημερώνουμε τους απόδημους για τη θεσμοθέτησή της. Η επιστολική ψήφος είναι ένα μέτρο το οποίο βαθαίνει, δυναμώνει τη δημοκρατία και σήμερα αυτή έχει γίνει πράξη με τις ψήφους της ΝΔ κάτι το οποίο δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση είναι βασική εθνική μας προτεραιότητα να το κάνουμε όσο πιο απλό γίνεται για έναν πολίτη το να ψηφίσει. Θέλουμε να τον διευκολύνουμε, να του κάνουμε τη ζωή πιο εύκολή. Θέλουμε τη συμμετοχή του πολίτη άρα η αποστολή μας είναι να τον διευκολύνουμε στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, και στο πλαίσιο αυτό ο στόχος μας θα είναι να επεκτείνουμε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές».