Την αισιοδοξία του ότι θα εκτονωθεί η αγροτική κρίση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε μια δίκαιη και ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

«Έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια» επανέλαβε και συμπλήρωσε ότι «πολλά ζητήματα, όπως η νέα ΚΑΠ αλλά και οι παράνομες ελληνοποιήσεις, εμπίπτουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για υλοποίηση ή επίλυση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στη συνέπεια λόγων και έργων, σημειώνοντας ότι έγιναν παρεμβάσεις στο αγροτικό ρεύμα, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το διαρκές αίτημα για δικαιότερο τρόπο από το 2025, με σταθερά χαρακτηριστικά για την επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες, θα γίνει πράξη σε διαβούλευση με τους αγρότες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, για να μην παρακωλύεται η κινητικότητα των πολιτών, λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των αγροτών, για να προχωρήσει, όπως είπε, παρακάτω.