Στις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ημαθία βρέθηκε σήμερα (03/02) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ανέβει στα τρακτέρ, ακολουθώντας τα βήματα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε ανέβει σε τρακτέρ το 2013 και το 2023.

Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2013 ημέρες αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας, στην αντιπολίτευση τότε περιοδεύει στα μπλόκα και εκφράζει τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Στον Ορχομενό, ο αγρότης Γιάννης Βάγκος του παραχωρεί το τρακτέρ του για να μιλήσει ο Τσίπρας. Ανεβασμένος στο τρακτέρ ο Αλ. Τσίπρας παρότρυνε τους αγρότες να συνεχίσουν τους αγώνες τους και κατάγγελνε τους σωτήρες της χώρας που  κρύβονται πίσω από τις κλούβες με τα ΜΑΤ, όπως έλεγε.

Το 2023 ο Αλέξης Τσίπρας πάλι σκαρφάλωσε στο τρακτέρ για να μιλήσει σε κτηνοτρόφους στη Φιλυρα Τρικάλων.

Φέτος, 2024 ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα, συνομιλώντας με αγρότες από τα μπλόκα των κινητοποιήσεων είχε πει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει τα προβλήματα τους». Όπως είπε στη συνέχεια, «είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι, να είστε στα μπλόκα».

Δείτε τον Στέφανο Κασσελάκη σε τρακτέρ: