Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η ενημέρωση τουλάχιστον 60 βουλευτών στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας από τον Άκη Σκέρτσο για την απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πολλοί από τους βουλευτές που προσήλθαν είχαν εκφράσει επιφυλάξεις και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους κάποιοι πείστηκαν, κάποιοι δεν άλλαξαν στάση και κάποιοι άλλοι επιμένουν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Και σήμερα όπως και χθες ακούστηκαν οι ενστάσεις ορισμένων βουλευτών της ΝΔ αλλά σε πιο ήπιους τόνους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης είπε: «Έγινε ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος». «Είμαι περήφανος που είμαι στέλεχος της ΝΔ και θα βγούμε πιο δυνατοί».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι «στη ΝΔ είμαστε περήφανοι για τη μαζική συμμετοχή και το επίπεδο της συζήτησης. Ακούστηκαν όλες οι απόψεις».

Το ίδιο και η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία δήλωσε περήφανη και συγκινημένη στη λογική της προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών. «Απαντήθηκαν πολλά. Σχηματίζεται μια λογική πλειοψηφίας στη Βουλή. Η ελληνική οικογένεια δεν κινδυνεύει».

Να αλλάζουν στάση υπερ του νομοσχεδίου εμφανίστηκαν η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης.

Θετικά εκφράστηκαν ο Ιάσων Φωτήλας και η Ασημίνα Σκόνδρα.

Στις επιφυλάξεις του επέμεινε σύμφωνα με πληροφορίες ο Θάνος Πλεύρης.