Να μην αποτελέσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια «αφορμή διχασμού» καλεί σε συνέντευξή του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του.

Ο υπουργός Άμυνας, τονίζει ότι θα περιμένει πρώτα να δει το νομοσχέδιο πριν τοποθετηθεί, όμως υπενθυμίζει με νόημα ότι είχε υπερψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» και ερωτώμενος σχετικά με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αναφέρει: «Όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, η επιδίωξη του είναι να ωριμάσει η συζήτηση για το ζήτημα αυτό στην κοινωνία, πριν έρθει το νομοσχέδιο προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Μόνο, τότε, άλλωστε, θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει.

Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή διχασμού της κοινωνίας, όπως δεν πρέπει να αποτελέσει και αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι με αφορά, για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα, θα πρέπει πρώτα να έρθει, όπως προανέφερα, η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Να σας υπενθυμίσω, πάντως, ότι το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε, είχα υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων».