Βουλευτές του ΛΑΟΣ με επιστολή τους ζητούν από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να τεθεί το ζήτημα της άμεσης καταβολής των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, ύψους 162 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

«Παρακαλούμε θερμά-αναφέρεται στην επιστολή- για την παρέμβασή σας ώστε η Γερμανική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και να καταβάλει αμέσως το παραπάνω ποσό, μια υποχρέωση που αναιτιολόγητα εκκρεμεί από το 1945 και αποτελεί παράδοξο γεγονός μεταξύ κρατών-μελών της Ε.Ε.Η Ελλάδα έχει, ως γνωστόν, ταλαιπωρηθεί τους τελευταίους 15 μήνες λόγω των γνωστών δημοσιονομικών προβλημάτων της αλλά και από την έλλειψη έγκαιρης και αποτελεσματικής δράσεως εκ μέρους της Ε.Ε.Το Ελληνικό δημόσιο χρέος βρίσκεται ήδη στα 330 δις ευρώ, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης στην Βουλή των Ελλήνων στις 13 Δεκεμβρίου 2010. Παράλληλα ο ίδιος Υφυπουργός, την ίδια μέρα, επιβεβαίωσε την οφειλή εκ μέρους της Γερμανίας ύψους 162 δις ευρώ προς την Ελλάδα η οποία αναφέρεται στις εκκρεμούσες Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και αναλύεται ως εξής:

– 108 δισ. ευρώ από την επιδικασθείσα αποζημίωση υπέρ της Ελλάδος εκ μέρους της Διεθνούς Διασκέψεως Ειρήνης των Παρισίων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας και

– 54 δισ. ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που η Ελλάδα κατέβαλε το 1942 στους Γερμανούς».

Την επιστολή υπογράφουν οι κ. κ. Β. Αποστολάτος, Η. Πολατίδης, Α. Κολοκοτρώνης, Π. Μαρκάκης και Κ. Αϊβαλιώτης