Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», Αλέξης Χαρίτσης, βρέθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS μαζί με βουλευτές.

Ο κ. Χαρίτσης αντάλλαξε ευχές με προσωπικό, παιδαγωγούς, μητέρες SOS και παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

«Ο ευαίσθητος τομέας της παιδικής προστασίας και φροντίδας απαιτεί εμπειρία, επιστημονική αντίληψη και ανοιχτό, σύγχρονο, βλέμμα με οδηγό τα δικαιώματα του παιδιού και το βέλτιστο συμφέρον του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης. 

Υπενθύμισε ότι η εφαρμογή 4538 που αφορά την αναδοχή και υιοθεσία έγινε το 2018, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «είμαστε ευτυχείς γιατί αυτός ο νόμος έχει επηρεάσει πλέον όλους τους φορείς παιδικής προστασίας της χώρας μας. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με ασφάλεια, αγάπη, σεβασμό και φροντίδα. Και στον στόχο αυτό η Νέα Αριστερά θα δώσει όλες τις δυνάμεις. Γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη ξεκινά από το μέλλον της κοινωνίας μας. Από τα παιδιά μας».

➡Ήρθαμε σήμερα εδώ, στα παιδικά χωριά SOS, για να ευχηθούμε καλές γιορτές στα παιδιά και σε όλη την κοινότητα των ανθρώπων που επιτελούν ένα πρωτοποριακό και κοινωνικά αναγκαίο έργο. ❗️Ο ευαίσθητος τομέας της παιδικής προστασίας και φροντίδας απαιτεί εμπειρία, επιστημονική αντίληψη και ανοιχτό, σύγχρονο, βλέμμα με οδηγό τα δικαιώματα του παιδιού και το βέλτιστο συμφέρον του. Θέλω και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό. ❗️Όπως επίσης να θυμίσω τη συμβολή σας στη δημιουργία κ εφαρμογή του νόμου 4538 για την ανάδοχή κ υιοθεσία του 2018. Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτός ο νόμος έχει επηρεάσει πλέον όλους τους φορείς παιδικής προστασίας της χώρας μας. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με ασφάλεια αγάπη σεβασμό και φροντίδα. Και στο στόχο αυτό η #νεααριστερα θα δώσει όλες τις δυνάμεις. Γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη ξεκινά από το μέλλον της κοινωνίας μας. Από τα παιδιά μας. 📍Καλή μας χρονιά σε όλες και όλους.

Posted by Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης on Sunday, December 24, 2023

Ένα στιγμιότυπο από την επίσκεψη του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, «Νέα Αριστερά», στα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη μοιράστηκε η βουλευτής, Έφη Αχτσιόγλου, στο οποίο Αλέξης Χαρίτσης μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο βρήκαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν παίζοντας ποδοσφαιράκι!