Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, μιλώντας στο συνέδριο Reputation Pharma με τίτλο «Η φήμη του φαρμακευτικού κλάδου μετά…», τόνισε πως «ο κλάδος του φαρμάκου στην Ελλάδα συνεισφέρει καθοριστικά στο Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν και θέλουμε η συνεισφορά του να γίνει ακόμα μεγαλύτερη».

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις αναφορές του στο συνέδριο, ο υφυπουργός επισημαίνει τα εξής:

«Ο κλάδος του φαρμάκου στην Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πέντε πιο σημαντικούς κόμβους παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη. Οι βιοεπιστήμες αποτελούν τον Νο1 τομέα, με μερίδιο 15%, μεταξύ των 782 ελληνικών start up επιχειρήσεων.

Στο συνέδριο Reputation Pharma 2023 “Η φήμη του φαρμακευτικού κλάδου μετά…”, τόνισα πως τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα θα πρέπει να αποτελούν “φυτώριο” ανάπτυξης και προώθησης των καινοτόμων ιδεών.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση δομών και των ερευνητικών υποδομών, ενθαρρύνουμε συμπράξεις της ερευνητικής κοινότητας με την φαρμακευτική βιομηχανία και προστατεύουμε την πνευματική ιδιοκτησία και τις πατέντες.

Ο κλάδος του φαρμάκου στην Ελλάδα συνεισφέρει καθοριστικά στο Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν και θέλουμε η συνεισφορά του να γίνει ακόμα μεγαλύτερη».

‼️Ο κλάδος του Φαρμάκου στην Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πέντε πιο σημαντικούς κόμβους παραγωγής φαρμάκων στην…

Posted by Maximos Senetakis – Μάξιμος Σενετάκης on Tuesday, December 19, 2023