Οι πύλες της κολάσεως και οι… καλικάντζαροι στην ομιλία του βουλευτή της «Νίκης», Νίκου Παπαδόπουλου, στη Βουλή προκάλεσαν αίσθηση και το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής ανέφερε χθες:

«Στις άγιες ημέρες που εισερχόμαστε θέλει πραγματικά μεγάλη προσοχή. Γίνονται και ακούγονται τα χειρότερα. Θυμάμαι ως νεαρός ιατρός που εφημέρευα στο ΑΧΕΠΑ βλέπαμε τα χειρότερα, θα επιβεβαιώσουν αντίστοιχα και άλλοι ιατροί συνάδελφοι.

Το τι ξύλο έπεφτε αυτές τις ημέρες αγάπης στις οικογένειες -οι άνδρες χτυπούσαν τις γυναίκες, οι γυναίκες τους άνδρες, τα παιδιά τους γονείς και οι γονείς τα παιδιά! Γι’ αυτό βγήκε ξέρετε και “το ξύλο της χρονιάς”.

Λοιπόν, οι παλαιότεροι, οι γονείς και οι παππούδες μας, έλεγαν ότι τις ημέρες αυτές ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως και βγαίνουν τα δαιμόνια που πειράζουν τον λαό του Θεού! Τους έλεγαν μάλιστα και καλικάντζαρους. Ο μακαριστός Χριστόδουλος θα έλεγε, μάλιστα, ότι τα απύλωτα στόματα ανοίγουν και ξερνούν δηλητήριο».

Κληθείς σήμερα, Τρίτη, να δώσει διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος είπε στον ΑΝΤ1 ότι «μετέφερα την εμπειρία της ζωής μου · μπορεί να ήταν και λάθος».

«Ήταν σχήμα λόγου · μετέφερα ένα κομμάτι της εμπειρίας μου, δεν είμαι σαν τους χαρτογιακάδες» συνέχισε ο βουλευτής του κόμματος του Δημήτρη Νατσιού.

Σχετικά με τον ισχυρισμό του για «το τι ξύλο έπεφτε αυτές τις ημέρες αγάπης στις οικογένειες -οι άνδρες χτυπούσαν τις γυναίκες, οι γυναίκες τους άνδρες, τα παιδιά τους γονείς και οι γονείς τα παιδιά», ο βουλευτής του κόμματος Νίκη κάλεσε τους συνομιλητές του στον ΑΝΤ1 να πάνε μια από αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο, λέγοντας: «Ελάτε μαζί μου μια ημέρα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τα χειρότερα γίνονται αυτές τις ημέρες».

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε «καλά Χριστούγεννα» και είπε «ότι είναι μια ευκαιρία να αγαπήσουν οι γυναίκες τους άνδρες τους, οι άνδρες τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους γονείς τους».

Όταν ρωτήθηκε ξανά για το αν πιστεύει πραγματικά ότι υπάρχουν καλικάντζαροι, ο βουλευτής της Νίκης αρχικά απάντησε: «Ας ψάξουν όσοι τους πιστεύουν να τους βρουν» και, χωρίς να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, «Μιλάμε σοβαρά κι εσείς κάνετε…».