«Το αίτημα για τη νομιμοποίηση των “εργατών γης” στην Ελλάδα αποτελεί, διαχρονικά, επίσημο αίτημα όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ελλάδος». Αυτό δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι αγροτικοί φορείς έχουν ερωτηθεί και είναι ενήμεροι από πριν κατατεθεί η τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία στη χώρα μας σε παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται τα τρία τελευταία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Αφορμή της αντίδρασης του κ. Γεωργιάδη ήταν η αμφισβήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του εισηγητή των Σπαρτιατών Πέτρου Δημητριάδη για το «αν είχαν ενημερωθεί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί», και οι αναφορές του ότι «με την τροπολογία, η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα στους παράνομους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, δίνοντας τους κίνητρα».

Η σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, η ψήφιση του οποίου αναμένεται να διεξαχθεί αύριο.