Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν μηχανισμοί στα ΜΜΕ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ώστε να διατηρηθεί το θετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ανέφερε πως θεωρεί σημαντικό να συμβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης με τη διαχείριση των σωστών πληροφοριών, όχι με επιβολή από πάνω προς τα κάτω, αλλά με την παροχή σωστών πληροφοριών. «Ως εκ τούτου, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη θεσμοθέτηση διμερών μηχανισμών στον τομέα των μέσων ενημέρωσης».

Επίσης, ανέφερε ότι «τις περισσότερες φορές, ο τομέας μας, δηλαδή ο τομέας των ΜΜΕ, δυστυχώς λόγω του γεγονότος ότι η επικρατούσα κουλτούρα δέχεται ως ύψιστη αξία τις ειδήσεις που προκαλούν αίσθηση, λόγω του γεγονότος ότι τα κλικ θεωρούνται κριτήριο επιτυχίας, δυστυχώς προβάλλουν την προοπτική της κρίσης και η δημοσιογραφία της κρίσης επικρατεί της ειδησεογραφίας».

Επιπλέον, σημείωσε πως «εμείς στο δικό μας πεδίο, έχουμε καταβάλει προσπάθειες για την ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας στους τομείς της δημόσιας επικοινωνίας, της δημόσιας διπλωματίας και της στρατηγικής επικοινωνίας. Προσπαθούμε να θεσμοθετήσουμε αυτές τις σχέσεις υπό αυτή την έννοια, δημιουργώντας όσο το δυνατόν περισσότερους κοινούς μηχανισμούς».