Σύμφωνα με πληροφορίες η Κουμουνδούρου έχει συστήσει προς τα σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, να μην δίνουν το παρών σε τηλεοπτικά πάνελ μαζί με βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά», του πολιτικού φορέα δηλαδή που σύστησαν επισήμως μόλις χθες ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νάσος Ηλιόπουλος και 7 ακόμη πρόσωπα που αποσκίρτησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην παρούσα φάση ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να κοντράρονται τα δικά του στελέχη με αυτά της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει και πάλι την εσωστρέφεια στον χώρο της Αριστεράς. Μετά την διάσπαση και το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί όλους τους προηγούμενους μήνες, η ηγεσία θέλει τώρα να υπάρξει μια επανεκκίνηση του κόμματος. Θεωρεί βέβαιο πως εάν βρεθούν στο ίδιο πάνελ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της Νέας Αριστεράς δεν θα μιλάνε για την κυβερνητική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά για τα δικά τους, οπότε κρίνει σκόπιμο να μην υπάρξουν τέτοιου είδους δημόσιοι διαξιφισμοί.

Θυμίζουμε ότι σήμερα στις 16:00 το απόγευμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την προετοιμασία του συνεδρίου που αναμένεται να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στη σχετική ενημέρωση, η ηγεσία του κόμματος θα φέρει στη σημερινή συνεδρίαση για επικύρωση, την εισήγηση που θα υπάρξει προς την Κεντρική Επιτροπή (που θα συνέλθει το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου) για τα συνεδριακά ζητήματα.