Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αριθμεί πλέον 24 αντί 42 μελών που είχε μέχρι πρότινος. Στην εισήγησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Δεν είναι μια ευχάριστη ημέρα για μένα. Σήμερα όμως κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας, που προήλεθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να επιλέξει εμένα για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε: «Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου».

Ανακοίνωσε ακόμα ότι από εδώ και πέρα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες και σημείωσε: «Θα είναι ένα παραγωγικό, συντροφικό, αποτελεσματικό όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεταινα σκεφτούμε νέα μοντέλα για να παράξουμε πολιτική, να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και σεβασμό. Δεν είμαι το πρώτο βιολί, είμαστε όλοι μια ορχήστρα».