Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει κλείσει για τις 7 Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει όπως επίσης και το μπαράζ προετοιμασιών. Η αποστολή αναμένεται να είναι πολυπληθής ενώ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το ποιοι θα συνοδεύουν τον τούρκο πρόεδρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (22/11) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στόχος της συνάντησης των δύο ηγετών είναι να καταδειχθεί ότι παρά τις μεγάλες διαφωνίες, οι δύο χώρες μπορούν να συνυπάρχουν χωρίς να υπάρχει ένταση.

«Η λίστα όσων θα συνοδεύσουν τον Τούρκο πρόεδρο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά είναι σίγουρο ότι η αποστολή θα είναι πολυπληθής» δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Κατά την επίσκεψη θα υπογραφούν συμφωνίες που αφορούν σε θέματα εμπορίου και τουρισμού, ωστόσο στην ατζέντα των δύο ηγετών υπάρχουν και τα ελληνοτουρκικά, που θα μπουν στο τραπέζι της συζήτησης, κάτι για το οποίο προετοιμάζονται τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Στόχος είναι να καταδειχθεί ότι παρά τις μεγάλες διαφωνίες, οι δύο χώρες μπορούν να συνυπάρχουν χωρίς να υπάρχει ένταση.