Για το μεταναστευτικό μίλησε το πρωί της Τρίτης (7/11) ο Δημήτρης Καιρίδης. «Έχουμε συνεννόηση με την Τουρκία και παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση των ροών» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εστίασε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και υπογράμμισε «παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση των ροών διαρκώς και περισσότερο από τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς τον Οκτώβριο είχαμε μια μείωση κατά 43% και το Νοέμβριο εκτίμησε ότι η πτώση των μεταναστευτικών ροών θα ξεπεράσει το 70%».

Τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε «οι τουρκικές αρχές ασφαλείας συνεργάζονται με έναν τρόπο που δεν το έκαναν μεχρι χθες και έχουν ελέγξει και τον Έβρο, στο χερσαίο σύνορο και στο Αιγαίο που είναι επίσης δύσκολο».

«Προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε την ελληνοτουρκική προσέγγιση καθώς είμαστε καθοδόν για το συμβούλιο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου» σημείωσε.

«Η ήττα της Χαμάς πρέπει να είναι και πολιτική όχι μόνο στρατιωτική, πρέπει να εξοντωθεί η Χαμάς» δήλωσε κλείνοντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και τόνισε επίσης ότι η τριχοτόμηση της Ευρώπης στο ζήτημα της Παλαιστίνης δεν είναι αποτελεσματική πολιτική.