Ένα ταξίδι – αστραπή στο Ισραήλ το οποίο έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε λίγη ώρα συναντάται στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Ελλάδα το απόγευμα.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος λόγω του ταξιδιού αυτού δεν θα συμμετάσχει σήμερα στο προγραμματισμένο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει αυτό που λέει από την πρώτη στιγμή, ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα αλλά σύμφωνα με το Διεθνές και Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Ταυτόχρονα, θα επαναλάβει ότι η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση που προκαλεί ανείπωτη οδύνη τόσο στους Ισραηλινούς όσο και στους Παλαιστίνιους και θα πρέπει να λογοδοτήσει.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και δηλώνει έτοιμη να συμβάλλει σε κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία και, ως γειτονική χώρα,.

Η θέση της χώρας μας είναι ότι αυτό που πρέπει να επιδιωχθεί είναι ένα μέλλον βιώσιμης ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επανέναρξη της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη βάση λύσης δύο κρατών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.