Σε πλήρη ρήξη με όσους αμφισβητούν την ηγεσία του προχωρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος Αλλαγής Στέφανος Κασσελάκης καθώς η παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος για όσα είπε εναντίον του, φαίνεται να είναι μονάχα η αρχή.

Το κλίμα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαρύ καθώς άπαντες ομονοούν πως η επικείμενη αποπομπή (όπως όλα δείχνουν) του πρώην υπουργού είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν κι άλλες, εάν τα στελέχη που αντιδρούν δεν ευθυγραμμιστούν με τις θέσεις Κασσελάκη. Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι η παραπομπή έγινε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Facebook. Από εκεί το έμαθαν και οι περισσότεροι βουλευτές ή από τους δημοσιογράφους – που επίσης από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημερώθηκαν.

Η κατάσταση αναμένεται να εκτραχυνθεί ακόμη περισσότερο στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή, την οποία ο κ. Κασσελάκης δεν ελέγχει. Από τα 300 μέλη, μόλις τα 120 με 135 λογίζονται ως υποστηρικτικά προς τον πρόεδρο. Την ίδια ώρα η τάση της «Ομπρέλας» υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει καταγεγραμμένα περίπου 90 μέλη ενώ άλλα 30 συσπειρώνονται στην τάση των «6+6». Οι υπόλοιποι 40 είναι πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ και διάφοροι ΠΑΣΟΚογενείς (όπως π.χ. ο κ. Χρήστος Σπίρτζης που ζητά την συμπόρευση του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς εκλογές)

Η πλευρά των επονομαζόμενων νεοπροεδρικών πάντως εκτιμά πως η ενδεχόμενη διαγραφή του κ. Τζουμάκα θα λειτουργήσει κατευναστικά για τους υπόλοιπους που θα ήθελαν να αντιδράσουν δημοσίως προς το πρόσωπο του αρχηγού. Ωστόσο «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν λειτουργεί έτσι, εμείς δεν είμαστε όπως τα συντηρητικά κόμματα» αναφέρουν βουλευτές που προ ημερών δεν υπερψήφισαν τις προτάσεις Κασσελάκη για τους νέους τομεάρχες.