Συνέντευξης Τύπου για τη Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή την επίσκεψή του στην Πάτρα έδωσε Φώτης Κουβέλης.

«Η Δημοκρατική Αριστερά αναπροσδιορίζεται όχι μέσω γενικόλογων, αλλά μέσω ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων και διεκδικήσεων, με στόχο την μετακίνηση της πολιτικής από την βαθιά συντηρητική θέση στην οποία βρίσκεται, προς μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της «Δημοκρατικής Αριστεράς» σημείωσε ότι «ως υπεύθυνη και χρήσιμη δύναμη θα αντιστοιχείται με τις διεκδικήσεις της ελληνικής κοινωνίας και θα αναζητήσει διέξοδο για την χώρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δε θα αναλωθεί σε ενδοαριστερές διαμάχες και αντιπαραθέσεις, αλλά θα επικεντρωθεί στο μέτωπο κατά του πολιτικού στερεοτύπου του δικομματισμού.

Μιλώντας για την οικονομική κρίση υπογράμμισε ότι η κρίση του χρέους και του δανεισμού δεν είναι ένα λογιστικό μέγεθος. Ο Φώτης Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μεταπολιτευτικά έχει προσδιορισθεί από την ύπαρξη ενός πελατειακού κράτους που εξέθρεψε την διαφθορά και την αδιαφάνεια και ρηγμάτωσε το κοινωνικό κράτος. Το ερώτημα είναι αν θα κυριαρχήσουν οι δυνάμεις της Αριστεράς ή αυτές που θα επιδιώξουν να αναστηλώσουν το πελατειακό αδιαφανές αναποτελεσματικό κράτος, που βρίσκεται σε σύμφυτη σχέση με την χειρότερη εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού».

Χαρακτήρισε «ολέθρια» την παρουσία του ΔΝΤ και σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο από μια σύγχρονη Δημοκρατική Αριστερά με δυναμική παρουσία στην διαμόρφωση κοινωνικών και προοδευτικών συσπειρώσεων».

«Αυτό το κενό ήρθαμε να καλύψουμε», συμπλήρωσε.