Αν ανησυχεί από το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την σύμπραξή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές ρωτήθηκε από το Newsbeast στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Κάθε πολιτικός χώρος έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Αν θεωρήσει κανείς ότι πήρε ένα ποσοστό Χ η κυβέρνηση περισσότερο μάλιστα από όσο πήρε στις εθνικές εκλογές, όλο το υπόλοιπο δεν ανήκει σε δυο κόμματα, παρότι είχαν υποψήφιους σε όλες τις περιφέρειες και δεν πέρασαν στον β γύρο. Στη δυτική Μακεδονία το ΠΑΣΟΚ είχε υποψήφιο που δεν μπήκε στον β γύρο. Δική τους δουλειά είναι αν θα συνεργαστούν. Εμείς παρακολουθούμε το σύνολο των εξελίξεων. Κριθήκαμε με τιμητική εκλογή πριν από μερικούς μήνες η οποία δεν είναι λευκή επιταγή και θα συνεχίσουμε να κρινόμαστε γι’ αυτό», τόνισε.

Για το μήνυμα πανηγυρισμού από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και πως το σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Είδε άλλο πρώτο γύρο και άλλο δεύτερο ο κ. Κασσελάκης και αυτές οι εκφράσεις είναι καθ υπόδειξίν κάποιων εκ των υπαρχηγών του που έχουν απειλήσει δημοσιογράφους και δικαστές. Κάθε εβδομάδα θα σχολιάζουμε μια δήλωση περί καθεστώτος, εκτροπής και χούντας. Έχουμε μια αντιπολίτευση που μηδενίζει. Ο κ. Κασσελάκης έφυγε για Αμερική και δεν μας είπε: το κόμμα του που κέρδισε;

Είχαμε εκλογές σε 13 περιφέρειες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέρασε καν στον β γύρο σε κανέναν μεγάλο δήμο. Αν με αυτή την εξέλιξη ο κ. Κασσελάκης βγάζει και επινίκια ανάρτηση τότε είναι σε άλλο σύμπαν όχι σε άλλο κόσμο».

Για τη στάση της Τουρκίας στο Μεσανατολικό

Όλα αξιολογούνται καθημερινά, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε από το Newsbeast για το πόσο μπορεί να επηρεαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Επιδιώκουμε τον διάλογο και τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και υπάρχει καλή και αμοιβαία τήρηση των αρχών αλλά λέω ότι όλα αξιολογούνται καθημερινά. Η Ελλάδα μένει πιστή στις θέσεις της με βάση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τη μόνη διαφορά με την Τουρκία και βέβαια όλα τα θετικά ΜΟΕ που έχουμε περιγράψει. Έχουμε και τις θέσεις μας στο μεσανατολικό. Έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στον λαό του Ισραήλ και αξιολογούμε τα πάντα καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά.