Άλλη μια προεκλογική περίοδος έφτασε στο τέλος της με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να κλείνει με μπαράζ περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να στηρίξει τους περιφερειάρχες που δίνουν ακόμα τη μάχη.

Ο στόχος της ΝΔ παραμένει να βαφτεί γαλάζιος και ο αυτοδιοικητικός χάρτης κερδίζοντας και τις έξι περιφέρειες (Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου) αλλά και τους δυο μεγάλους δήμους που θα κριθούν αύριο, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού έκλεισε στη Λάρισα όπου στάθηκε μαζί με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης στο πλευρό του Κωνσταντίνου Αγοραστού στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του χωρίς κανέναν αστερίσκο.

Αναφερόμενος στη σημασία αυτής της εκλογικής μάχης τόνισε ότι μια φυσική καταστροφή δεν πρέπει «να ακυρώσει ένα σημαντικότατο έργο το οποίο έκανε η Περιφέρεια όλα τα περασμένα χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας άνοιγμα σε όσους είναι ακόμα αναποφάσιστοι ή έχουν μέσα τους θυμό ειδικά μετά τις μεγάλες καταστροφές, τους ζήτησε να αφήσουν στην άκρη τις όποιες πίκρες ή τις όποιες στεναχώριες της στιγμής και να εστιάσουν στο μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το να έχει η κυβέρνηση τους καλύτερους δυνατούς συνεργάτες, για να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο ανάταξης για τη Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δώσει προοπτική για την Θεσσαλία λέγοντας ότι αξίζει πραγματικά να μπορέσει να γίνει η αναπτυξιακή «ατμομηχανή» της χώρας.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη και έχοντας στο πλευρό του τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκ νέου υποψήφιο, Χρήστο Μέτιο περιέγραψε τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με την Αλεξανδρούπολη,  να έχει καταστεί ενεργειακός κόμβος με στρατηγική σημασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευρισκόμενος στην άκρη της Ελλάδας έκανε αναφορά στην κατάσταση στο Ισραήλ επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του, ενώ αναφορικά με τις επιπτώσεις αυτής της σύρραξης η οποία κλιμακώνεται έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

Κοιτάζοντας προς του εταίρους μας υπογράμμισε ότι καμία ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό μεταναστευτικό δεν μπορεί τελικά να έχει περιεχόμενο εάν δεν στηρίζεται στην ουσιαστική και αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές.

Ο πρωθυπουργός ήταν κάθετος για το θέμα της διαχείρισης του μεγάλου αυτού προβλήματος λέγοντας ότι η βούλησή του παραμένει αδιαπραγμάτευτη και πως δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξης των συνόρων, με όσα μέσα χρειάζονται.

Συνδέοντας τα παραπάνω με τις εκλογές είπε ότι θέλει να γνωρίζει την επόμενη μέρα ποιους θα έχει συνομιλητές και με ποιους θα προχωρήσει τα σημαντικά έργα που έχουν εξαγγελθεί η δρομολογηθεί.

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι η ΝΔ δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή ότι δίνει πολιτικό χρώμα στη μάχη για τις περιφερειακές εκλογές αλλά και ότι τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά στην πολιτική.