Την αδιαπραγμάτευτη βούλησή του να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξης των συνόρων με όσα μέσα χρειάζεται υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από  την Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός για να στηρίξει τον «γαλάζιο» υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μετιο. 

«Δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές και γι’ αυτό σας μεταφέρω και πάλι εδώ, από τον Ακριτικό Έβρο, την αδιαπραγμάτευτη βούληση μου να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξη των συνόρων με όσα μέσα χρειάζεται. Είτε αυτό είναι φράκτης, είτε αυτά είναι καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης,  ειτε αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξέρω ότι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο , σε δύο δυσκολες συχνά συνθήκες, προστατεύουν τα σύνορά μας.

Αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή η πολιτική της ενεργητικής αποτροπής και της φύλαξης των συνόρων για την οποία έχουμε πια πείσει την ευρωπαΐκή ένωση ότι είναι η ενδεδειγμένη πολιτική και ότι καμία ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν μπορεί τελικά να έχει περιεχόμενο εάν δεν στηρίζεται στην ουσιαστική και αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.» δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Επιθεώρηση των αντιδιαβρωτικών έργων

Στα σημεία που πέρασε η καταστροφική πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί έργα αντιδιαβρωτικά – κορμοδέματα σε μήκος 8 χιλιομέτρων.

Στο σημείο εργάζονται 25 υλοτόμοι από τον δασικό συνεταιρισμό Πετρολόφου και Σιδηροχωρίου. Τον πρωθυπουργό ξενάγησε μαζί με τον κ. Μέτιο, ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πιστόλας.

Ανάδοχος του έργου είναι η ΔΕΠΑ Εμπορίου.