«Καταργήθηκαν τα όργανα και δεν το ξέρουμε;» αναρωτιέται η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της «Ομπρέλας» Αννέτα Καββαδία σχετικά με τη δήλωση του νέου προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη ότι θα επιλέξει το ευρωψηφοδέλτια μέσω του i-syriza.gr.

«L’État, c’est moi?

Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό.

Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά η πρώην βουλευτής και παραθέτει το σχετικό εδάφιο από το καταστατικό του κόμματος.

«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών

  1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».

    «Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές.» συμπληρώνει η Αννέτα Καββαδία.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κάνει την εξής ανάρτηση: