«Μετά το χθεσινό ομοφοβικό, ρατσιστικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε, ήδη από χθες το βράδυ, τη Δικαιοσύνη να παρέμβει», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έλαβε την ενημέρωση ότι έχουν κινηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, σχετικά με αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο», αναφέρει και συνεχίζει:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την αφωνία της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ίσως βέβαια η σιωπή αυτή εξηγείται από την έντονη παρουσία εν ενεργεία υπουργών από το στενό περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, όπως του κ. Τριαντόπουλου, στις προεκλογικές δραστηριότητες του κ. Μπέου, του υποψηφίου που κατά τα άλλα “δεν στηρίζουν”», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τις αθλιότητες Μπέου. Ελπίζουμε η “λάσπη” του Βόλου να μη φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου».