«Οι πολίτες με την ψήφο τους στις Περιφέρειες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για τα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης, γιατί παρά τις δυσκολίες, αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Η κοινωνία θέλει έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι ισοπεδωτικές κορώνες λαϊκισμού. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος, πιστή στις δεσμεύσεις της και με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικούς αποτελέσματος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης δέχθηκες πολλές ερωτήσεις για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είπε: «Προφανώς είδε άλλες εκλογές και άλλη διαδικασία. Έβγαλε κάποια δικά του συμπεράσματα αλλά καλό είναι να πατάμε στη γη. Εμείς, ούτε πανηγυρίζουμε ούτε θριαμβολογούμε την ώρα που υπάρχουν ανοικτά θέματα της καθημερινότητας. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε μια σημαντική επιτυχία από το αποτέλεσμα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχουν μόνο έναν εκπρόσωπο στον β γύρο γιατί από τη μια έχουμε μια κυβέρνηση που δίνει λύσεις και από την άλλη μια αντιπολίτευση που κάνει άρνηση της πραγματικότητας».

Στο ερώτημα για το αν ανησυχεί από το άνοιγμα Κασελάκη στο ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Δεν είναι δική μας δουλειά ούτε να ασχολούμαστε με τις κινήσεις που κάνει η αντιπολίτευση, είπε για το άνοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ. Όλα θα κριθούν στην κάλπη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και αν τον προβληματίζει το μεγάλο ποσοστό αποχής ειδικά στο Δήμο Αθηναίων. «Είναι σημαντικό», είπε, «να υπάρχει συμμετοχή και όταν είναι μικρή πρέπει να το καταγράφουμε και κυρίως οι υποψήφιοι των εκάστοτε διαδικασιών. Πρέπει να προβληματίζει περισσότερο όσους είχαν μικρότερες δυνάμεις σε ποσοστά αποχής. Έχουμε καθήκον ως Πολιτεία και ως κυβέρνηση να εκφράζουμε τις προτάσεις μας νηφάλια και οι πολίτες να επιλέγουν. Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία στην Αθήνα σε έναν μεγάλο δήμο που είχε μια ξεκάθαρη στήριξη από τον πρωθυπουργό».

Για το πού βάζει η κυβέρνηση τον πήχη για τον β’ γύρο ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε το σύνολο των περιφερειών. Σε όλες τις περιπτώσεις οι επιλογές μας πέρασαν στον β γύρο. Σε μια περίπτωση μόνο θα αντιπαρατεθούμε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έχουμε περισσότερες περιπτώσεις που οι υποψήφιοι που επιλέξαμε εξελέγησαν από τον Α γύρο», μάλιστα πρόσθεσε ότι «Εμείς δεν είμαστε δογματικοί, είδαμε έναν άξιο περιφερειάρχη στην Κρήτη που δεν είναι από τον πολιτικό μας χώρο και έτσι στηρίξαμε τον κ. Αρναουτάκη».