«Οποιαδήποτε αντίδραση επιδοκιμασίας αυτών των φρικαλέων εικόνων μας προκαλούν αντίστοιχη φρίκη και αποτροπιασμό. Ξεφεύγει από την σφαίρα της ανθρώπινης λογικής τέτοια συμπεριφορά. Όλες οι υπηρεσίες στην χώρα μας κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία. Δεν μπορώ να αναλύσω επιχειρησιακά σχέδια γιατί αυτό θα ήταν επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή. Έχουμε αυξημένη προσοχή στα γεγονότα.»

Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις εικόνες πανηγυρισμών από Παλαιστίνους στην Ελλάδα για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι: «Η Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο το πρωί, καταδικάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις πρωτόγνωρες και σοκαριστικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ που προκάλεσαν την απώλεια πολύ μεγάλου αριθμού αμάχων. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα.

Αναφορικά με Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονταν στην περιοχή με το ξέσπασμα των επιθέσεων, από τα 149 καταγεγραμμένα άτομα, τα 81, που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών, μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, και πέταξαν για την Αθήνα απευθείας χθες, στις 21:30.

Η προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πολέμου, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μαζί με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ και το Γενικό μας Προξενείο στα Ιεροσόλυμα παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης».