Την ώρα που οι περισσότεροι νέοι απαξιώνουν την πολιτική, δύο δίδυμα αδέλφια ηλικίας μόλις 20 ετών επιχειρούν γεμάτα όνειρα και φιλοδοξίες ν’ αλλάξουν τον τόπο που ζουν και μεγάλωσαν. Για τον λόγο αυτό, κατέρχονται στις αυριανές αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Δημήτρης και ο Νικόλας Μωραΐτης θέτουν υποψηφιότητα για δημοτικοί σύμβουλοι Φιλοθέης – Ψυχικού, με τον συνδυασμό «Πράξη» της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου θέλοντας να αλλάξουν όσα τους ενοχλούν στο προάστιο της πρωτεύουσας. Από τον ανεπαρκή φωτισμό και τις βανδαλισμένες παιδικές χαρές έως την έλλειψη χρήσης νέων τεχνολογικών μέσων που θα μπορούσαν να έχουν οικονομικό όφελος για τον Δήμο, όπως δηλώνουν.

Ο Νικόλας Μωραΐτης είναι απόφοιτος της Ιονίου Σχολής στη Φιλοθέη. Σπουδάζει Πληροφορική και Τηλεματική στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Κάνοντας πρωταθλητισμό στον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης διακρίθηκε αρκετές φορές σε πανελλήνια πρωταθλήματα στο άθλημα του άλματος επί κοντώ. «Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να εργαστώ για τη βελτίωση του Δήμου και την υγιή συντήρηση του προαστίου μας κάνοντας τους στόχους και το όραμά μου πράξη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μωραΐτης είναι επίσης απόφοιτος της Ιονίου Σχολής και τώρα συνεχίζει την εκπαιδευτική του πορεία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με αντικείμενο αυτό του μηχανολόγου- μηχανικού. Παράλληλα ασχολείται με την ερευνητική και κατασκευαστική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που υλοποιεί ένα μονοθεσίο Formula Student. Μέχρι και σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του είναι ο αθλητισμός. Το στάδιο της Φιλοθέης είναι το μέρος το οποίο έκανε τις πρώτες του προπονήσεις σε ηλικία 5 ετών και μέχρι και σήμερα δεν το αποχωρίζεται. Έχει γνωρίσει επιτυχίες κατακτώντας θέσεις ανάμεσα στους 8 καλύτερους της Ελλάδας και πρώτες νίκες σε διασυλλογικά πρωταθλήματα. «Για εμένα ο αθλητισμός και η προπόνηση ήταν ένα δεύτερο σχολείο στο οποίο πάντα πηγαίνω χαρούμενος. Ο δήμος Φιλοθέης Ψυχικού είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου καθώς οι εικόνες που λαμβάνω καθημερινά από αυτόν, συνέβαλαν στη διαμόρφωσή μου» υποστηρίζει.