Tην σημασία του να νιώθει ασφαλής στην πόλη του κάθε δημότης, επίσημανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχουμε προληπτική κοινοτική αστυνόμευση. Δηλαδή τον αστυνομικό της γειτονιάς. Συναντήθηκα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, πριν από μερικές εβδομάδες, και από τότε βλέπω ότι ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας στην πόλη όπως και η τροχαία. Αυτό είναι καλό, θα είναι ακόμα καλύτερο όταν έχουμε ακόμα καλύτερη ενίσχυση, δεν έχει τελειώσει ακόμα η ιστορία» ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε τις κάμερες, πρέπει να υιοθετήσουμε αυτό το μοντέλο στην Αθήνα. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη σε αυτό. Είμαστε απολύτως στη διάθεση της κυβέρνησης να συνεργαστούμε» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε ότι πέρυσι «περικόψαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5% φέτος, θα τα περικόψουμε κατά 5% ακόμα». «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε για να επιστρέψουμε την καλή πορεία του δήμου στους δημότες» εξήγησε.

Για την κλιματική κρίση ο δήμαρχος Αθηναίων είπε χαρακτηριστικά πως αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε και πρόσθεσε πως πρακτικά έχουμε εντοπίσει και χαρτογραφήσει 41 σημεία ευαλωτότητας και επικινδυνότητας στις γειτονιές στην πόλη. Σε Πετράλωνα, Θησείο κάναμε έργα και είδαμε πως λειτούργησαν καλά. Κάποια τα έχουμε δρομολογήσει, όπως στη λεωφόρο Ηρακλείου ή κάποια στη Ριζούπολη. Κάποια άλλα είναι στον προγραμματισμό μας τα επόμενα χρόνια. λείνουμε μια – μια τις πληγές μας για να θωρακίσουμε την πόλη» ανέφερε.

Τέλος για την Κυριακή των εκλογών ζήτησε «καθαρή εντολή, για να προχωρήσουμε μπροστά».