«Η δήλωση Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «τους τρώει πολύ χρόνο η Θεσσαλία και χάνουν από τις μεταρρυθμίσεις» υπογραμμίζει ότι τα πράγματα είναι πολύ σκληρά. Δεν έχουμε καμία πολυτέλεια. Έχουμε μόνο το χρέος να δώσουμε μάχη» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ-1, η αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφέρθηκε επίσης στο έντονο κλίμα των ημερών αναφορικά με το κόμμα της, διατυπώνοντας την θέση της ότι «παραμένω στη γραμμή του νέου προέδρου σύμφωνα με τον οποίο στόχος μας είναι να παραμείνουμε ενωμένοι και να προχωρήσουμε». Και πρόσθεσε: «Σχετικά με το υπάρχον κλίμα έντασης – το οποίο ως ένα βαθμό εξηγείται καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει μία περίοδο, δύσκολη και μεταβατική – γνώμη μου είναι πως δεν βοηθά κανέναν και καμία. Γνωρίζω καλά αυτόν τον χώρο. Εκτιμώ τους περισσότερους και πιστεύω στους περισσότερους συντρόφους μου. Οφείλουμε να παραμείνουμε όλοι και όλες νηφάλιοι/ες να έχουμε το μέτρο του χρόνου, της στιγμής και να καταλάβουμε ποιο είναι το μείζον και ποιο το έλασσον. Οφείλουμε κυρίως να κατανοήσουμε την εντολή την οποία μας έδωσαν 150.000 μέλη, μέσα από μία ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία».

Ερωτώμενη επίσης για την Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «πέρασε από μία επίπονη διαδικασία και ανθρωπίνως το αντιλαμβάνομαι. Η ίδια ήταν, παραμένει και θα παραμείνει ένα ενεργό και δυνατό στέλεχος με όλα τα προσόντα που διαθέτει. Είναι λάθος τα περί υπονόμευσης Τσίπρα. Άκαιρα τα ερωτήματα για ό,τι έχει κριθεί, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Ο καθένας και η καθεμιά μας ας αναλογιστεί τις προσωπικές ευθύνες και τα λάθη που έκαναν. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Και κατέληξε: «Ήρθε ξανά η στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να εδραιώσει το άνοιγμά του στην κοινωνία. Με πρόγραμμα και λύσεις που απαντούν σε μία πιεστική και μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Το κόμμα από το βράδυ των εκλογών και αργότερα με ομόφωνη διακήρυξη έθεσε στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία και μετασχηματισμό, απόφαση η οποία επικυρώθηκε στο συνέδριο του κόμματος. Αυτός ο στόχος δεν ολοκληρώθηκε. Είναι τώρα η στιγμή να συμβεί συνεχίζοντας σε αυτή την κατεύθυνση με επικαιροποίηση του προγράμματός μας σε διάλογο με την κοινωνία. Ο χρόνος που κυλάει είναι σύνθετος και καθόλου γραμμικός. Τα αιτήματα και οι ανάγκες μεταβάλλονται και οφείλουμε να ανταποκριθούμε και να δώσουμε λύσεις».