Θέση για ένα πρόσωπο που τον στήριξε με θέρμη από την πρώτη στιγμή που επέλεξε να κατέλθει στον προεκλογικό αγώνα διεκδικώντας την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιφυλάσσει σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης. Ο λόγος για τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκης ο οποίος μετά την επικράτηση του εξ Αμερικής νεαρού επιχειρηματία θα αναβαθμιστεί, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια θέση θα καταλάβει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα παραμείνει μονάχα επικεφαλής του τομέα Διαφάνειας του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο ρόλος του θα είναι περισσότερο επιδραστικός, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων εικοσιτετραώρων ίσως και ωρών. Ο κ. Πολάκης σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κασσελάκη θα έχει αυξημένο ρόλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Σωκράτης Φάμελλος που παραμένει έως σήμερα στη θέση του καθώς έχει εμφανιστεί ενωτικός και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως συγκολλητική ουσία με το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου προκειμένου να αποφευχθεί η αποχώρηση υποστηρικτών της από το κόμμα, κοινώς να μην υπάρξει διάσπαση. Άλλωστε ο κ. Φάμελλος κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα δεν πήρε το μέρος κανενός υποψηφίου.

Η Θεοδώρα Τζάκρη

Από την άλλη πλευρά, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, οπότε ούτε αυτό το πόστο θα πάρει ο βουλευτής Χανίων, ενώ διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε ο Γιώργος Τσίπρας. Την ίδια ώρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει στην παρούσα φάση ο Νίκος Παππάς και έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Χάρης Μαμουλάκης που στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στήριξε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά στον δεύτερο τάχθηκε στο πλευρό του νέου προέδρου.

Στέφανος Κασσελάκης - Νίκος Παππάς
Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς

Επίσης Δ’ Αντιπρόεδρος θα παραμείνει η κ. Όλγα Γεροβασίλη καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που είναι πολύπειρο και λειτουργεί ενωτικά για το κόμμα. Άλλωστε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα δεν υποστήριξε ούτε την κα Αχτσιόγλου, ούτε τον κ. Κασσελάκη, Οπότε ποια θέση μένει για τον κ. Πολάκη; Μήπως ο κ. Νίκος Παππάς προταθεί τελικά για τη θέση του γραμματέα του κόμματος και ο κ. Πολάκης γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος; Μήπως κάποιο άλλο από τα παραπάνω πρόσωπα αλλάξει πόστο και ο βουλευτής Χανίων πάρει τη θέση του; Μήπως που ανατεθούν κάποια άλλα καθήκοντα που δεν θα είναι κατ’ ανάγκη ενδεδυμένα θεσμικά; Μένει ν’ απαντήσει ο κ. Κασσελάκης.