Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο Αιγάλεω και μετά την ομιλία που έδωσε, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όπου μεταξύ άλλων αποκάλεσε τουρκικό «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, είπε πως «είναι απαράδεκτο το να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Στη συνέχεια συμφώνησε με την φράση «το ψευδοκράτος δηλαδή» που ανέφερε ένας από τους ρεπόρτερ, όπου έκαναν τις ερωτήσεις.

Έπειτα, αναφέρθηκε στο περιστατικό κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρώτος είχε πει «για μουσουλμανική μειονότητα, η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης»

«Να απαντάει επιτόπου, όπως ο κύριος Ερντογάν είχε έρθει όταν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και αναγνώρισε την μουσουλμανική μειονότητα. Ένας ηγέτης απαντά ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα».

«Κοινωνική θητεία»

Έπειτα, ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή ως στόχο η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως στόχο πρέπει να έχουμε η πρώτη γραμμή του στρατού κατά τη γνώμη μου να είναι επαγγελματική, οι άνθρωποι να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό οι στρατιωτικοί μας και να έχουν πολύ καλές απολαβές.

«Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο τον συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Αυτή είναι η άποψή μου. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Αυτό θα γίνει με συνεννόηση με την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ένα ολόκληρο κυβερνητικό πρόγραμμα κοστολογημένο μέσα σε μερικές εβδομάδες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Σας λέω τον σκοπό. Ο σκοπός ποιος είναι; Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική. Ο σκοπός είναι, βεβαίως και η κοινωνική θητεία θα πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Όλη η κοινωνία πρέπει να έχει τεκμηρίωση και να είναι έτοιμη για όλα τα θέματα άμυνας. Αλλά, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι», δήλωσε μεταξύ άλλων.