«Στοίχημά μου είναι οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία και στην καθημερινότητα των πολιτών, είτε είναι αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη, είτε οποιουδήποτε άλλου. Αισθάνομαι ότι και ξέρω και θέλω και μπορώ να προωθήσω τις αναγκαίες λύσεις», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και με «ουσιαστική επαφή» μαζί τους να επιλύουν άμεσα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Υπενθύμισε την εμπειρία του στη διαχείριση των κοινών αλλά και τη γνώση του για τις παθογένειες τις οποίες όπως δήλωσε θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μέσα από το συσταθέν Παρατηρητήριο το οποίο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα» αλλά και ως help desk των Δήμων

Ειδικότερα ο Ν. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην εμπειρία που απέκτησε υπηρετώντας τα κοινά, δήλωσε: «Έχω εμπειρία και από τον α’ βαθμό και από τον β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, έχω εμπειρία από τον κρατικό μηχανισμό, έχω διαχειριστεί όποια κρίση έχει περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια και είμαι έτοιμος αυτή την τεχνογνωσία και την εμπειρία να τη μοιραστώ με τους πολίτες της Αττικής, για να μπορέσουμε να λύσουμε θέματα καθημερινότητας. Όλα αυτά τα χρόνια είμαι στο πεδίο και προσπαθώ μαζί με τους συμπολίτες μας να δίνουμε λύσεις σε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Θα είμαι εκεί για να φέρουμε αποτέλεσμα. Θα είμαι εκεί για να κάνω καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της Αττικής. Ζητώ την εμπιστοσύνη τους, ζητώ να μου δώσουν τη δύναμη να είμαι ισχυρός την επόμενη μέρα, για να παλέψω και να διεκδικήσω για αυτούς».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε την ανάγκη για πλήρη εικόνα των προβλημάτων και διαρκή διάλογο με την κοινωνία. «Στην προσπάθεια που κάνουμε χρειάζεται να έχουμε πλήρη εικόνα. Και αυτό δεν γίνεται από το γραφείο. Χρειάζεται να μιλάμε με την ίδια την κοινωνία. Χρειάζεται ένας να έχει την ευθύνη των πάντων. Ως Περιφερειάρχης Αττικής, δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από τις αρμοδιότητές μου. Δεν θα κρυφτώ ποτέ πίσω από το γράμμα του νόμου. Θέλω να λειτουργήσω σαν μία «ομπρέλα» σε όλες τις υπηρεσίες που πολλές φορές επικαλύπτονται και, παρά την προσπάθεια που κάνουν τα στελέχη τους, μένουν πίσω σε ρυθμούς και σε αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε στην Περιφέρεια ένα Παρατηρητήριο που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη και θα συγκροτείται από νέους επιστήμονες, λογιστές, οικονομολόγους, μηχανικούς, νομικούς και αναλυτές, που καθημερινά θα παρακολουθούν όλα τα έργα που γίνονται στο Λεκανοπέδιο, είτε τα κάνει η Περιφέρεια, είτε το Υπουργείο Υποδομών, είτε οι Δήμοι, είτε οι διάφοροι Οργανισμοί. Θα λειτουργεί σαν help desk των Δήμων. Για όποιο πρόβλημα υπάρξει που αφορά σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα παρεμβαίνουμε για να δίνουμε λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την έμφαση που δίνει στην ασφάλεια των πολιτών απέναντι σε υγειονομικούς κινδύνους, τη μεσαία εγκληματικότητα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπογραμμίζοντας: «Η υγειονομική βόμβα αυτή τη στιγμή είναι τα σκουπίδια στην Αττική. Και στην πρώτη τριετία θα έχουν δρομολογηθεί όλες οι λύσεις. Το ζήτημα των σκουπιδιών δεν λύνεται με λογικές του παρελθόντος. Η ταφή των σκουπιδιών θα αποτελέσει παρελθόν. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε και στους 66 Δήμους ότι ο καθένας δεν θα πετάει τα σκουπίδια του στον διπλανό, αλλά θα έχει ολοκληρωμένα συστήματα ανακύκλωσης και να ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους για τη διαχείρισή τους.Σε ό,τι αφορά τη μεσαία εγκληματικότητα, θα συνεννοηθούμε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να μπορέσουμε να δούμε τα δεδομένα και τις λύσεις που χρειάζονται.

Απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα θα προχωρήσουν άμεσα τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και των αντιπυρικών ζωνών. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Υπάρχουν τα νομικά εργαλεία με τον νόμο 4662/2020 και ολοκληρώνονται οι εφαρμοστικές διατάξεις του, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Έχουμε τα μέσα, έχουμε τα σχέδια και ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει».