Επιπλέον κάλπες θα στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή προκειμένου να διευκολύνει τους ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στα 537 εκλογικά τμήματα για να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν θα αυξηθούν τα εκλογικά τμήματα, αλλά ο αριθμός των καλπών καθώς ένα νέο, διαφοροποιημένο εκλογικό σώμα θα δώσει το παρόν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Κι αυτό γιατί ξεπέρασαν τις 7.500 τα παλιά εγγεγραμμένα μέλη που δεν είχαν προσέλθει στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής αλλά τώρα εκφράζουν την επιθυμία να δώσουν το παρών στον επαναληπτικό γύρο, μετά το σχετικό κάλεσμα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Οπότε επειδή είναι πολύ πιθανό να προσέλθουν στον β΄ γύρο οι 147.821 του α’ γύρου συν άλλοι 7.500 που ήταν εγγεγραμμένοι από παλιά στα μητρώα και επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους για να έχουν δικαίωμα ψήφου, το κόμμα θα στήσει και νέες κάλπες για να αποσυμφορηθεί η διαδικασία και να μην παραταθεί η ψηφοφορία έως τις 21:00 ή τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής.

Ο αριθμός των 7.500 ψηφοφόρων που θα προστεθούν δεν είναι αμελητέος και μπορεί να οδηγήσουν τις εκλογές σε ντέρμπι καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών εκτιμάται ότι τάσσονται υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η πλευρά Κασσελάκη μέσω του βουλευτή Παύλου Πολάκη αλλά και του Νάσου Ηλιόπουλου δυσφόρησαν με τη διαδικασία πρόσθεσης και επιπλέον ατόμων σε σχέση με αυτά της 17ης Σεπτεμβρίου που προσήλθαν στις κάλπες. Το εάν αυτό το νέο εκλογικό σώμα ανατρέψει τη δυναμική Κασσελάκη που καταγράφηκε πριν από τέσσερις ημέρες, μένει ν’ αποδειχθεί. Μέχρι την Κυριακή πάντως θα συνεχιστεί ο εσωκομματικός πόλεμος και οι κόντρες μεταξύ των δύο υποψηφίων και των συνεργατών τους.