«Έχει δημιουργηθεί μια πλειοψηφική δυναμική, η οποία ανταποκρίνεται στις στρατηγικές αποφάσεις, τις οποίες πήραμε την άνοιξη του 2022. Μια δυναμική, η οποία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τη συλλογική μας απόφαση για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη, σε μια παράταξη που αγκαλιάζει τους πολίτες από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στα Parapolitika FM.

Αναφέροντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ότι γύρω από την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου «διαμορφώνεται ένα κλίμα υποστήριξης από συντρόφους, οι οποίοι έχουν εκφράσει απόψεις που λένε ότι η διεύρυνση ήταν ένας ασπόνδυλος πολυσυλλεκτικός» σημείωσε: «Και οι καθαρές κουβέντες απαιτούν και από την Έφη Αχτσιόγλου να πει αν αυτές τις απόψεις τις θεωρεί σωστές, εάν είναι απόψεις οι οποίες θα αποτελούν το μείγμα της δικής της πορείας αν κερδίσει την προεδρία».

Σε ό,τι αφορά στη στήριξή του προς τον Στέφανο Κασσελάκη, που δημοσιοποίησε την Τρίτη, σημείωσε ότι τα κριτήρια της επιλογής του ήταν πολιτικά, επισημαίνοντας ότι «το περιεχόμενο της κοινής μας δήλωσης είναι ένα περιεχόμενο το οποίο μιλάει για κόμμα των μελών. Ο ίδιος είχε μιλήσει ήδη για την ανάγκη στήριξης της διακήρυξής μας. Το επαναλάβαμε στην κοινή μας δήλωση. Όπως επαναλάβαμε την ανάγκη να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ τους ανθρώπους από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο, να καλύψει τον κόσμο της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Και βεβαίως να ανοίξουμε τον βηματισμό μας για μια εκλογική νίκη. Αυτά δεν τα ακούω από την άλλη υποψηφιότητα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε, ακόμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι υπήρξε επικοινωνία και με την Έφη Αχτσιόγλου πριν από την Τρίτη, «στην οποία, όμως, δεν φάνηκε να υπάρχει δυνατότητα για πολιτική σύγκλιση ή συζήτηση. Ήταν ένα τηλεφώνημα το οποίο δεν μπήκε στα χωράφια της πολιτικής συζήτησης».

Μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών του κόμματος, τόνισε: «Πρέπει να πέσουν οι τόνοι πάρα πολύ γρήγορα, να πολιτικοποιηθεί η κουβέντα, να μη λέμε ο ένας στον άλλον ότι δεν έχει πολιτικό σχέδιο. Υπάρχουν πολιτικά σχέδια τα οποία είναι διαφορετικά. Δεν πρέπει να το κρύψουμε. Ήταν η δημοκρατική μας αλήθεια. Είναι μια αλήθεια η οποία έχει αναφανεί από το Συνέδριο του περασμένου χρόνου. Υπήρχαν σύντροφοι και συντρόφισσες που διαφωνούσαν με τον μετασχηματισμό. Τον καταψήφισαν. Δημοκρατικά, προχωρήσαμε». Για να συμπληρώσει: «Αν στο συνέδριο είχε επικρατήσει η άποψη ότι δεν πρέπει να εκλέγεται ο πρόεδρος από τη βάση, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε την ευκαιρία σε όλον αυτό τον κόσμο να βάλει τη σφραγίδα του στην επανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».