Δυνατά μπήκε στα προκριματικά της ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η Βάσω Μιλλούση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που συμμετείχε στο πρώτο γκρουπ, τερμάτισε πρώτη στη δοκό ισορροπίας με 14.366 βαθμούς και 53.524 (3η) στο σύνθετο ατομικό μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον τελικό.

Πολύ καλά πήγε και στους ασύμμετρους ζυγούς (3η με 13.425 βαθμούς), ενώ στις ασκήσεις εδάφους συγκέντρωσε 12.933 βαθμούς (10η) και στο άλμα 12.800 (12η).

Συνολικά είχε 53.524 βαθμούς και βρισκόταν στην τρίτη θέση.

Βέβαια η Μιλλούση θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής για να μάθει αν εξασφάλισε μια θέση στον τελικό, οπότε και θα ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους οι αθλήτριες και από τα υπόλοιπα τέσσερα προκριματικά γκρουπ.

Η 28χρονη αθλήτρια ήταν ικανοποιημένη από την απόδοσή της δηλώνοντας σύμφωνα με το sport-fm.gr μετά το τέλος των προσπαθειών της:

«Πήγε πολύ καλά ο αγώνας, χωρίς λάθη και χωρίς πτώσεις. Καταρχήν έγινε αυτό που ήθελα, ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τον αγώνα, μπήκα μέσα και έζησα τα πάντα, νομίζω και για το λόγο αυτό βγήκε το θετικό αποτέλεσμα. Τώρα αναμένω, ήταν μόλις ο πρώτος όμιλος, το πρόγραμμα πήγε αρκετά καλά, αν και η βαθμολογία είναι λίγο χαμηλή».

Όσο για τον αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης; «Είμαι υποχρεωμένη να αναμένω και τις άλλες κοπέλες να αγωνιστούν. Μέχρι στιγμής είμαι 3η στο σύνθετο (περνούν στον τελικό οι 24) με 53,524 βαθμούς, ενώ πήρα 14,366 βαθμούς στην δοκό ισορροπίας κι ελπίζω να είμαι και εδώ στον τελικό. Αυτή τη στιγμή στη δοκό είμαι πρώτη, αλλά υπάρχουν πολλές καλές αθλήτριες που θα αγωνιστούν στη συνέχεια. Περνούν οι οκτώ πρώτες, είναι δύσκολο να περάσω, αλλά αν οι βαθμολογίες εξακολουθήσουν να είναι χαμηλές, μπορώ να μπω στον τελικό της δοκού που είναι στις 7 Αυγούστου. Ο τελικός στο σύνθετο θα γίνει στις 2 Αυγούστου».