Πεπεισμένος πως η εθνική ομάδα άρσης βαρών θα κάτσει κάτω από την μπάρα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει εμφανίστηκε ο Πύρρος Δήμας.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Λονδίνο, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παραδέχθηκε πως η οικονομική στενότητα απαιτεί αγώνα για να μείνει το άθλημα ζωντανό.

Τόνισε, όμως, πως οι αθλητές δεν γκρινιάζουν, καταλαβαίνουν τις δυσκολίες και πάνε με στόχο τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η άρση βαρών κατάφερε έστω και την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς. Θέλουμε να κάνουμε αργά βήματα και με προσοχή. Δεν μας βοηθάει η οικονομική κατάσταση που υπάρχει γενικά στη χώρα, αλλά δεν το βάζουμε κάτω», ανέφερε ο Δήμας και εξήγησε:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως -ειδικά η άρση βαρών- έχει υποστεί μεγάλες ζημιές κι έχει περάσει λαχτάρες τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μείνουμε όρθιοι. Πάμε με μεγάλες προσδοκίες για μετάλλια, αν και όλο τον προηγούμενο καιρό δεν είχαμε στήριξη. Εύχομαι αυτά τα παιδιά να κάνουν εκείνο που μπορούν κι εμείς από την πλευρά μας να μην τους φορτώνουμε ευθύνες».

Ο Δήμας, όμως, ρωτήθηκε και για το ποιες είναι οι διαφορές της σημερινής εποχής από εκείνη που αγωνιζόταν ο ίδιος. Και είπε: «Όταν ήμουν εγώ αθλητής η ομοσπονδία είχε 3 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό. Είχαμε μήνες προετοιμασίας, συνεχή ταξίδια, μας προσφέρονταν τα πάντα από άποψη προετοιμασίας. Αυτή τη στιγμή, όμως, η ομοσπονδία δεν μπορεί να προσφέρει πάνω από 10 μέρες προετοιμασία στους αθλητές. Δεν γκρινιάζουμε, όμως, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και συνεχίζουμε».