Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η χθεσινή βραδιά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος – εκτός από το γκολ που πέτυχε κόντρα στους Τσέχους – κατάφερε να σημειώσει τρία διαφορετικά επιτεύγματα. Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τις προσωπικές διακρίσεις του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, ο οποίος έχει πάρει από το χέρι την εθνική ομάδα της πατρίδας του και την έχει φτάσει στα ημιτελικά του Euro 2012.

Ο διεθνής άσος είναι ήδη ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει απέναντι σε μία συγκεκριμένη αντίπαλο σε πολλές διοργανώσεις, ύστερα από το χθεσινό γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τσεχία και το είχε κάνει ξανά το 2008. Επίσης, είχε βρει δίχτυα το 2004 και φέτος με τους Ολλανδούς. Οι άλλοι είναι ο Άλαν Σίρερ (κόντρα στη Γερμανία το 1996 και το 2000), ο Άγγελος Χαριστέας (κόντρα στην Ισπανία το 2004 και το 2008) και ο Ζντένεκ Νέχοντα (το 1976 και το 1980).

Το χθεσινό ματς δεν ήταν γρουσούζικο για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έφτασε τις 13 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Χρειάζεται, όμως, ακόμη μία για να ξεπεράσει τον Νούνο Γκόμες και τον Λουίς Φίγκο. Κάτοχοι του ρεκόρ είναι ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ και ο Λίλιαν Τουράμ, οι οποίοι είχαν από δεκαέξι εμφανίσεις με την Ολλανδία και την Γαλλία – αντίστοιχα – σε Euro.

Ο διεθνής παίκτης είναι ο πρώτος Πορτογάλος παίκτης που έχει καταφέρει να σκοράρει σε πέντε σημαντικές διοργανώσεις. Επίσης, είχε σκοράρει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 και εκείνο του 2008 και στο Μουντιάλ της Γερμανίας και εκείνο της Νοτίου Αφρικής.

Πηγή: sport-fm.gr